2019. június 3.

Körtevirágok - A nèma csendbe burkolva


Oldódó kèped
Kicsordul szememből és
Arcomra szárad.

Összekuporodva vagy a szinpadon,a fèny lassan feljön, s megpillantasz a tenyeredben egy apró lelket, aki èleted rövid idejèben a legcsodálatosabb perceket adta neked, de mint mindig a boldog èveket megtöri a vègleges elbúcsúzás, a halál, amely csak semmit ès üressèget hagy maga mögött, melyet a csodás emlèkekkel lassan, szèpen feltöltesz, s egybeolvasztod a sziveddel...búcsúzni a legnehezebb,vègigjárni az utat, s megèrteni mit is jelent ez..számomra ezt jelenti ez a haiku, az emlèkek megjelennek előtted s a búcsúzás pillanatában a könnyeiddel elfolynak az arcodon,eggyè válnak veled,beszívódnak a bőrödbe,újraèrtèkelsz mindent.


Az előadásra való felkèszülès,trèningek,próbák az egyik legjobb próbafolyamat volt számomra. Az előadás nagyon sokat adott mindannyiuknak, sőt mindenkinek aki megnèzi. A haikukban mindenki mást lát,mindenkinek mást jelent, valakinek boldogságot, valakinek kínt,szenvedèst, emlèkek sorát... Egy meditativ, elgondolkodtató èlmènyt nyújt.

Èn belül az egèsz előadás alatt nèma csendet èrzek,egy nyugodt lelki állapotot, mint amikor a tó sima tükre megcsillan a napsütèsben hajnalban, teljes egèszèben a fizikai testemre, a lelkemre, a többiekre tudok figyelni, ès energiát adni a környezetemnek. Az előadás elmèlyitette bennem/bennünk az alázat, türelem, megèrtès, lelki bèke magasabb fokát.

Ha szeretnèl belesüppedni a mèly csendbe, ha meditativ èlmènyre vágysz, gyere ès nèzz meg minket!

- Bognár Beatrix


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése