2019. szeptember 14.

Összegyúr, formába önt, alakít, fejleszt – hobbik




Minden embernek van hobbija, kinek ez, kinek az. Ha van egy ilyen szabadidős tevékenységed az kikapcsol, ellazít, eltünteti a napi feszültséged, megformál, más emberré tesz, segít az önismeretben. Számomra az első számú ilyen tevékenység a színjátszás. A színjátszás megtanított az alázatra, csapatmunkára, egymásra figyelésre, egymás elfogadására, a türelemre. El se tudnám képzelni az életem enélkül. Ők lettek a második családom, akik jóban rosszban ott vannak és segítenek. Szeptemberben nálunk is megkezdődött az évad, új izgalmas lehetőségekkel, próbákkal, előadásokkal, na meg a tagfelvétellel amely szeptember 23-án és 30-án lesz. Hogy miért jó Prosperósnak lenni? A legfőbb feltétel hogy szeretned kell a krumplis tésztát! - feszegetheted a határaid, kitapasztalhatod milyen szélsőségekig tudsz elmenni - önismeret - megtanulsz csapatban dolgozni, ha pedig szereted a csapatmunkát akkor maximálisan szuperül fogod magad érezni - eljuthatsz fesztiválokra, ahol megmutathatjuk magunkat, új színköröket ismerhetsz meg, barátságokat köthetsz, kapcsolatokat építhetsz ki - garantált a szuper jókedv - minden évadban új kihívások várnak rád - a tréningek során megtanulod a színészet alapvető elemeit - hosszú, kemény színészi évek után akár rendezhetsz is, vagy tréningeket is tarthatsz. Sok minden miatt jó Prosperósnak lenni!

A második nagyon fontos tevékenység az életemben a festészet és a rajzolás. Kiskorom óta foglalkozok ezzel, soha nem tanultam, önmagam fejlesztettem mindig. A festészet és a rajzolás beszippant egy olyan világba ahol csak a végtelen csend, koncentráció van, mindent kizárok, ha valaki szól hozzám, meg se hallom, ilyenkor egy békés, csendes világ alakul ki bennem, és nagyon jól megnyugtat. A művészet ezen ága a belső csendet, békét segíti elő bennem, illetve ennek megtanulását, a kreativitást, és minden alkalommal új kihívások elé állitom magam, ha nem sikerül, addig fejlesztem magam míg végül menni fog.


A sport az életem részét képezi elég rég óta, beleszőtte magát a mindennapjaimba, és már nem is tudnám abbahagyni. Régen atletizáltam évekig, majd áttértem a konditermi edzésre, most pedig a súlyzó nélküli fitness edzést csinálom otthon, mivel ez legalább térdkímélő valamennyire. A színkörben nagy szerepe van számomra a mozgásnak, táncnak, ott derült ki számomra hogy szép a mozgásom, és a többiek segítségével, támogatásával mostmár bátran és önbizalommal merem csinálni, amihez hozzájárul az erőnlét fenntartása is számomra. A sport során tértem át az egészséges, tudatos étkezésre ami nagymértékben változtatott az életvitelemen. Mostmár mindenre figyelek és szuperül érzem magam emiatt. Sajnos a mai világban sok ember nem figyel erre, hogy hogyan segítse és táplálja megfelelően a testét, sokan tudatosan veszik az egészségtelen ételeket, agyoncukrozott üdítőket.

Végül, ha még kis időm engedi, szeretek verseket írni, kiadni olykor az érzéseimet. Ezek is nagymértékben az önismeretben, az élet felfogásban segítenek, illetve a feszültség kiadásában. Zárásként egy versem a sok közül:

Érezni, mit mondani nem lehet

Ha a szív dobban mély üregében,
Ha a lélek csendben felnevet
Ha a napban minden boldogságod
Benne látod meg.

Ha fejét combodra hajtja,
Ha álomba simogatod csendesen,
Ha nézed,s jól tudod, szereteted
Benne oldódik fel.

Minden percet mit ad neked,
Minden örömet, apró kedvességet,
Díszdobozba burkolod, s el nem engeded,
Véded, mint egy pillangót,
Mely most repülne el.

Minden rosszat elmúlaszt,
Ha átölelheted,
Ha napod, életed része Ő,
S biztos szívvel szeret.

Elérhetetlen világ, álomvilág
Mégis valóság,
Csak félsz hogy megszorítod,
S eltöröd lelke porcelánját.

Vigyázz rá, mert kincs Ő,
Becsüld meg minden percben,
Mert lehet Ő lesz ki elkísér téged
Ki minden kín, iszonyat közt,
Segíti utad, akkor is, ha Ő is
Megroskad a súly alatt.

Ő lesz, ki akkor is szeret,
Ha te magad nem tudod,
Ő lesz ki elfogad,
A legrosszabb napodon.

Ő lesz ki elmondhatatlanul szeret,
Ki ha könny csordul szemedből
Futva törli le,
Ki minden súlyt elvisel miattad,
Ki akkor is ott lesz,
Ha vége lesz,
Ha az élet nagy játékában
Sakk - matt lesz..

Írta: Bognár Beatrix (Trixi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése